author Call Us: 012-628 4068

Compare Listings

Jaga-jaga. Ini padah bila anda ‘kantoi’ bayar ansuran rumah

Jaga-jaga. Ini padah bila anda ‘kantoi’ bayar ansuran rumah

Nak beli rumah, bukan satu kerja yang senang. Pasti ramai yang setuju dengan ayat ini. Pembeli rumah bukan saja kena sediakan down payment semata. Tapi jugak kena tanggung ansuran bulanan, kos maintenance, cukai tanah dan pintu. Tu tak termasuk lagi kalau ada barangan dalam rumah tu yang rosak atau lain-lain. Tak pasal-pasal keluar duit lagi. […]

Skim Jaminan Kredit Perumahan (SJKP) – Takde slip gaji? Wajib baca ini

Berita baik buat korang yang bergaji kecil ataupun bergaji tak tetap namun nak beli rumah, ni Admin nak kongsikan satu skim yang menarik bagi korang. Walaupun korang bergaji bersih RM1,000 sebulan, korang boleh beli rumah di bawah Skim Jaminan Kredit Perumahan (SJKP). Pemohon yang tiada slip gaji seperti nelayan, petani, operator kilang, peniaga kecil, pemandu […]