author Call Us: 012-628 4068

Compare Listings

Skim Jaminan Kredit Perumahan (SJKP) – Takde slip gaji? Wajib baca ini

Berita baik buat korang yang bergaji kecil ataupun bergaji tak tetap namun nak beli rumah, ni Admin nak kongsikan satu skim yang menarik bagi korang. Walaupun korang bergaji bersih RM1,000 sebulan, korang boleh beli rumah di bawah Skim Jaminan Kredit Perumahan (SJKP). Pemohon yang tiada slip gaji seperti nelayan, petani, operator kilang, peniaga kecil, pemandu […]

Pelabur Baru, Sila Baca 10 Checklist Ini Sekarang

Pelabur Baru, Sila Baca 10 Checklist Ini Sekarang

Jika anda serius nak buat duit dan berjaya di pasaran saham, hentikan mindset ‘main’ saham sekarang dan set dalam kepala untuk melabur saham. Kalau hartanah pandai pula kau sebut melabur dalam hartanah. Bagi pelabur baru, ikut panduan yang disediakan di bawah: 1. Buka Akaun CDS Nama penuhnya ialah Central Depository System, iaitu di mana anda […]

Baca ini sebelum anda lawat dan beli rumah untuk pelaburan. Pelabur kali pertama wajib baca

Baca ini sebelum anda lawat dan beli rumah untuk pelaburan. Pelabur kali pertama wajib baca

  Alhamdulillah. Korang dah semakin hampir nak membeli rumah pertama untuk dibuat pelaburan. Admin harap korang dah sediakan apa yang patut ya. Tapi, tak bermakna dah buat segala persediaan, kerja kita dah selesai. Bagi yang pertama kali nak buat site visit, elok baca tip yang Admin nak kongsikan ini. Terima kasih kat Tuan Amir Syahir sebab […]