author Call Us: 012-628 4068

Compare Listings

Lelaki ini kongsikan 6 lubuk untuk pelabur newbie beli hartanah below market value

Lelaki ini kongsikan 6 lubuk untuk pelabur newbie beli hartanah below market value

Bukan senang nak cari hartanah bawah harga pasaran (below market value). Lagi-lagi untuk pelabur yang baru nak berkecimpung dalam arena ini. Tapi, jangan sekali-kali pandang rendah kat kebolehan diri korang sendiri. Bila dah belajar ilmu yang betul nanti, silap-silap, korang akan cakap macam ni pulak: “Eleh, kacang je nak cari rumah below market value ni. […]

Rumah DBKL : PPA & PPR disalah guna. Jangan zalim!

Rumah DBKL : PPA & PPR disalah guna. Jangan zalim!

Rumah murah bukan untuk pelaburan tetapi untuk bantu orang! Jangan zalim dan ambil hak 60,000 orang lain yang menunggu! Saya baru-baru ni terbaca satu artikel di StarProperty mengenai rumah DBKL: PPA & PPR yang disalah guna. Kenapa saya jadi marah? Kerana ada segelintir menyalahgunakan kemudahan perumahan yang disediakan untuk rakyat yang amat memerlukannya. Dalam 946 unit yg disahkan disalah guna, 504 atau […]

Tips membeli rumah melalui ejen hartanah

Tips membeli rumah melalui ejen hartanah

Urusan jual beli rumah subsale akan lebih mudah jika menggunakan khidmat ejen hartanah. Setelah memeriksa rumah dan berminat dengan rumah tersebut, ejen akan meminta bayaran 3% @ 3.18% deposit daripada harga rumah sebagai earnest deposit / wang tanda jadi. Ada juga yang perlu membayar “lock fee” terlebih dahulu sebagai tanda setuju untuk membeli rumah tersebut. […]

5 Punca Pelaburan Hartanah Gagal

5 Punca Pelaburan Hartanah Gagal

Sedar tidak sedar, trend budaya memiliki hartanah semakin meningkat naik di kalangan rakyat Malaysia sejak beberapa tahun kebelakangan ini dengan kewujudan pelbagai portal hartanah online. Bahkan pelaburan dalam hartanah telah menjadi begitu sinonim di kalangan rakyat Malaysia dan bilangan pelabur hartanah tempatan di Malaysia juga telah meningkat sejak dua dekad yang lalu. Pelaburan hartanah boleh […]

Ini Teknik Paling Cepat Kaya Dengan Hartanah

Ini Teknik Paling Cepat Kaya Dengan Hartanah

Ramai orang yang bercita-cita untuk menjadi kaya dan mencapai financial freedom melalui pelaburan, dan pelaburan hartanah merupakan salah satu cara yang paling popular. ‘High risk, high return’ itulah falsafah paling tepat untuk pelaburan hartanah yang dinihari semakin mencabar dan semakin ramai pesaingnya. “Flipping adalah satu konsep di mana kita membeli sebuah hartanah pada harga rendah […]

10 perkara pelabur hartanah newbie wajib amal. Tip No. #8 jamin pelaburan anda sentiasa buat untung

10 perkara pelabur hartanah newbie wajib amal. Tip No. #8 jamin pelaburan anda sentiasa buat untung

  Takde siapa yang nak rugi bila melabur. Dah tentu kita mahu buat untung, walaupun sikit. Macam yang Warren Buffett pernah cakap: “RULE NO.1 IN INVESTING IS NEVER LOSE MONEY. RULE NO.2 IS, NEVER FORGET RULE NO.1.” Matt Faircloth daripada BiggerPockets.com ada kongsikan 10 rukun pelaburan yang wajib setiap pelabur amal, kalau tak mahu rugi […]