author Call Us: 012-628 4068

Compare Listings

Lelaki ini kongsikan 6 lubuk untuk pelabur newbie beli hartanah below market value

Lelaki ini kongsikan 6 lubuk untuk pelabur newbie beli hartanah below market value

Bukan senang nak cari hartanah bawah harga pasaran (below market value). Lagi-lagi untuk pelabur yang baru nak berkecimpung dalam arena ini. Tapi, jangan sekali-kali pandang rendah kat kebolehan diri korang sendiri. Bila dah belajar ilmu yang betul nanti, silap-silap, korang akan cakap macam ni pulak: “Eleh, kacang je nak cari rumah below market value ni. […]

Pelabur Baru, Sila Baca 10 Checklist Ini Sekarang

Pelabur Baru, Sila Baca 10 Checklist Ini Sekarang

Jika anda serius nak buat duit dan berjaya di pasaran saham, hentikan mindset ‘main’ saham sekarang dan set dalam kepala untuk melabur saham. Kalau hartanah pandai pula kau sebut melabur dalam hartanah. Bagi pelabur baru, ikut panduan yang disediakan di bawah: 1. Buka Akaun CDS Nama penuhnya ialah Central Depository System, iaitu di mana anda […]

10 perkara pelabur hartanah newbie wajib amal. Tip No. #8 jamin pelaburan anda sentiasa buat untung

10 perkara pelabur hartanah newbie wajib amal. Tip No. #8 jamin pelaburan anda sentiasa buat untung

  Takde siapa yang nak rugi bila melabur. Dah tentu kita mahu buat untung, walaupun sikit. Macam yang Warren Buffett pernah cakap: “RULE NO.1 IN INVESTING IS NEVER LOSE MONEY. RULE NO.2 IS, NEVER FORGET RULE NO.1.” Matt Faircloth daripada BiggerPockets.com ada kongsikan 10 rukun pelaburan yang wajib setiap pelabur amal, kalau tak mahu rugi […]

Baca ini sebelum anda lawat dan beli rumah untuk pelaburan. Pelabur kali pertama wajib baca

Baca ini sebelum anda lawat dan beli rumah untuk pelaburan. Pelabur kali pertama wajib baca

  Alhamdulillah. Korang dah semakin hampir nak membeli rumah pertama untuk dibuat pelaburan. Admin harap korang dah sediakan apa yang patut ya. Tapi, tak bermakna dah buat segala persediaan, kerja kita dah selesai. Bagi yang pertama kali nak buat site visit, elok baca tip yang Admin nak kongsikan ini. Terima kasih kat Tuan Amir Syahir sebab […]